dilluns, 19 de maig del 2008

Poderoso caballero es Don Dinero



La imatge superior, més enllà de demostrar que no es pot fer una fotografia amb zoom tot caminant, sense flash i quan el Sol ja s'ha amagat posa de manifest la diferent capacitat de reacció del sector públic i el privat.


A mitjans de la setmana passada, a la plaça Pius XII davant de l'hotel Princesa Sofia (aniria sent hora d'actualitzar-lo a Reina) hi va haver un accident. No vaig veure'l, però les conseqüències sobre el mobiliari urbà van ser evidents. La tanca protectora pels vianants va quedar deformada i la tanca publicitària torçada, amb el vidre de davant trencat i l'estructura oberta.


Doncs bé, la fotografia vaig fer-la dilluns -ahir- per la tarda. I com es pot apreciar, la tanca publicitària ha estat degudament reparada i ja es troba en funcionament invitant-nos a despertar els nostres sentits. En canvi, la tanca que ha de protegir els vianants de ser esclafats en algun accident segueix deformada. I ha quedat demostrat que accidents n'hi pot haver.


Es veu per la diferent tonalitat del terra al punt d'anclatge de la tanca publicitària que la reparació ha requerit una certa obra. Per part de la proteció als vianants només trobem que els operaris han deixat un sac de runa, al més pur estil paleta: "Señora, dejamos las herramientas que nos vamos a almorzar. Volveremos la semana que viene..."


La diferència està en que mentre la publicitària està donant diners pels anuncis que s'hi instal·len, la de protecció no genera ingressos a l'Ajuntament. Trobo una mica negligent per part del consistori confiar que els xiclets despertaran els sentits aràcnids dels vianants fins a tal punt que podran preveure els perills com Spiderman i per això no caldrà reparar la tanca de protecció. Però bé, coses més estranyes hem vist.


Un altre debat seria el de qüestionar si cal aquesta tanca, ja que NO és un lloc de pas, només protegeix el fanal. Podem veure-ho a la següent imatge nocturna.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Dius "podem veure-ho a la següent imatge nocturna" i home, què vols que et digui, dec ser jo que no m'hi guipo, però jo no veig massa res i la fotografia no la puc ampliar.

Tanmateix, felicitats pel blog i endavant amb el programa!

(Tot i que trobo a faltar una adreça electrònica on dirigir queixes i reclamacions de la seva desatenció ciutadana. Ara que m'hi fixo, el plural vol dir que no només l'alcalde Arzar està involucrat en aquest blog?)

Bona tarda

Arzar ha dit...

El problema amb la fotografia nocturna és completament cert i es deu a motius tècnics.

És una bona forma d'escaquejar-se, però de veritat que no he estat capaç d'entendre quina raó metafísica impedeix ampliar-la quan amb les altres fotografies sí es pot fer.

Estamos trabajando en ello....

Anònim ha dit...

Celebro la rectificació en els comentaris. Esperem que aquest projecte arribi fins a cotes insospitades, com per exemple, a la alcaldía de barcelona.

Anònim ha dit...

Quina vergoña aquest blog abandonat..després espero que el responsable no s'atreveixi a donar-me lliçons de com portar aquesta, la meva ciutat