dissabte, 10 de maig del 2008

El rebesavi del rebesavi del meu rebesavi no va anar a Cuba

(perquè va naufragar només sortir del moll de la Barcelona d'ençà)

La ciutat està d’enhorabona. S’ha trobat al jaciment del Baluard del Migdia el que sembla ser l’estructura (o el que en queda d’ella) d’un vaixell. Es tracta d’una embarcació de 6 metres de llarg que podria haver estat construïda el segle XIII o XIV. Per tant, la troballa es considera arqueològica. Tant l’Arqueòleg en Cap de Barcelona (primera notícia que tinc de l’existència d’aquest càrrec) com l’alcalde de la ciutat han coincidit en valorar el descobriment com quelcom molt important i de gran rellevància històrica.

Però, ho estem fent bé?
Aquesta estructura de fusta serà traslladada al Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Girona per ser tractada durant 3 o 4 anys abans de poder tornar a Barcelona per ser exposada. En paraules de l’Arquitecte en Cap, l’embarcació “De momento, es un enfermo urgente”. I, com a tal, hauria de rebre les màximes atencions.

I per què començar a cuidar-lo avui mateix quan encara li queden 3 o 4 llarguíssims anys de recuperació de totes formes? Doncs això mateix hauran pensat els nostres líders arqueolo-municipals i han deixat a la intempèrie una troballa TANT I TANT important. Amb el diluvi que cau sobre la ciutat comtal, i aquestes quatre fustes velles s’estan ofegant i fent malbé.De debò costa tant instal·lar-hi una carpa a sobre per protegir-la de les inclemències del temps? Amb la quantitat de carpes que han d’haver sobrat de la Feria de Abril, el chiquipark per hooligans i Sant Jordi.....


Prova multimèdia de l'abandonament de l'estructura del vaixell

4 comentaris:

Miquel Saumell ha dit...

Encara no sé com he arribat a aquest blog però ja es veu que hi ha qualitat, "apunta maneras". L’haurem de seguir de prop. I sí, a mi també m'ha sorprès això de "l’Arqueòleg en Cap de Barcelona", jo sempre havia pensat que tots aquests temes estranys ens els portava directament l'hereu d'en Clos, però es veu que els barcelonins som prou rics com per poder-nos permetre el luxe de tenir un càrrec com aquest, i anar-hi anant que fa baixada.

Un suggeriment: hauríeu d’investigar el tema del vi que produeix l’Ajuntament de Barcelona (vinyes de Can Felipa). Sí, no és broma, l’ajuntament és un productor de vi, un vi que no es ven perquè ningú el compraria, només se serveix als banquets oficials i sembla que el cost de producció per ampolla passa dels 50 maravedís d’euro. Tot un escàndol que quasi mai surt als mitjans.

Endavant amb el nou blog!

Miquel Saumell ha dit...

Si em permeteu el suggeriment, el títol del blog hauria d’anar un pèl més a la dreta, evitant així que ens tapi la torre Agbar. Però tampoc massa, no sigui que llavors ens tapi la Sagrada Família.

Per cert, veig que ja hi heu posat un enllaç. Conec bé l’enllaçat i us puc confirmar que heu fet una bona opció.

jugantaseralcaldes ha dit...

Moltes gràcies pels 2 primers comentaris del recent inaugurat blog.

Portem estona barallant-nos amb el disseny de la capçalera, al final ens en sortirem. Nosaltres també tenim bones referències del blog amic

Miquel Saumell ha dit...

Em diuen que un dels socis d’aquest blog avui té quelcom que té a veure amb un número capicula a celebrar! Doncs això, la meva més cordial enhorabona!